Toplui (Mark Plekker)

De topmannen van de Nederlandse ICT-branche houden elkaar goed in de gaten. En soms is dat aandoenlijk. Zo liet Thomas Cohn, de eerste man bij Siemens hier in Nederland, zich van een charmante kant zien. Siemens Nederland liet onlangs behoorlijk goede cijfers zien.

'Talk of the town' in de ICT-gemeenschap was echter de afranseling die Getronics op de beurs kreeg. Het aandeel zakte door het ijs en daalde 40 procent in waarde. Met zijn sympathieke Duitse tongval liet Cohn zich op zijn financiële persconferentie ontvallen: Main hemel, main hemel, dat ies ain ramp voor de waarde van dat bedraif. En gelijk had hij.
Een bumpy ride noemen ze dat in de luchtvaart. Het is in het afgelopen decennium een van de verdiensten geweest van voormalig topman Risseeuw van Getronics dat zijn beleggers nooit voor verassingen kwamen te staan. In het huidige beursklimaat is het, meen ik, de nieuwe baas van Getronics Van Luijk, echter nauwelijks aan te rekenen dat de koers zo krankzinnig fluctueert. Beleggers zijn de een stuk wispelturiger geworden.
Wat blijft is dat Van Luijk aan het roer staat van een bedrijf dat op overnamepad is. En dan scheelt het behoorlijk of de inhoud van je beurs van de ene op de andere dag voor bijna de helft vervliegt. Als ceo is de koers dus een vitaal ondernemersinstrument. Het is even afwachten hoelang het bedrijf er overdoet om deze financiële klap te boven te komen. Mocht Van Luijk er even niet uitkomen dan kan hij in ieder geval rekenen op de begrijpende schouder van collega-ondernemer Cohn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.