Zevenbergen weg bij Origin Nederland

Leen Zevenbergen vertrekt na twee jaar als directeur Origin Nederland. Hij gaat chief executive officer Robert Pickering helpen om de verdere groei en internationalisering van het bedrijf te versnellen.

Dit is een eis die moedermaatschappij Philips aan zijn IT-dochter stelt. Origin mist bijvoorbeeld een sterke positie in de Verenigde Staten. Volgens Philips is Origin, na weer winstgevend te zijn geworden, klaar om overnames te plegen.
Zevenbergen blijft lid van het dagelijks bestuur van Origin. Hij wisselt in feite stuivertje met Joop Sistermans, die tot nu toe de internationale strategie en multinationale klanten in zijn portefeuille had. Sistermans - afgelopen maart overgekomen van Akzo Nobel - wordt per direct de nieuwe directeur Origin Nederland.

Op winkel passen

Woordvoerder Toby Ellson ontkent dat de nieuwe rol van Zevenbergen te maken heeft met een diskwalificatie van zijn beleid. "Wie Zevenbergen kent, weet dat hij zich niet snel in een bijrol zal laten drukken. Daarbij heeft hij in Nederland een fantastische job gedaan."
Ook de ondernemingsraad laat bij monde van voorzitter Willem van Haasteren weten positief te staan over de nieuwe benoeming. "In wezen was Zevenbergen al het laatste halfjaar bezig met op de kaart zetten van Origin. Wij denken dat hij zijn nieuwe rol beter bij hem past dan die van directeur Nederland. Dan moet je toch meer op de winkel passen, terwijl Zevenbergen juist zijn handen vrij moet hebben. Ten slotte vormen Pickering en hij toch de grote voorvechters van een internationaler Origin." Ans van Uffelen, bestuurder FNV Bondgenoten, betreurt het vertrek van de Origin-directeur. "Hij heeft een goede bijdrage geleverd voor het op koers krijgen van Origin Nederland. Leen is een resultaatgerichte bestuurder die oog heeft voor zijn mensen. Hij heeft ze opnieuw gemotiveerd."  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Rik Sanders