Sun blijft Microsoft achtervolgen

Sun Microsystems legt zich niet neer bij de uitspraak in de Amerikaanse antitrustzaak tegen Microsoft. Sun zet zijn eigen civiele strafzaak met verdubbelde inzet voort en roept de negen niet-schikkende Amerikaanse staten in de kartelzaak op een hoger beroep aan te spannen.

Rechter Colleen Kollar-Kotelly deed vorige week uitspraak in de langlopende rechtszaak van het ministerie van Justitie en de oorspronkelijke achttien staten. Zij accepteert het merendeel van de schikking tussen Justitie en Microsoft.
Serverconcurrent Sun meent dat de Windows-leverancier er nu te makkelijk afkomt en roept op tot een hoger beroep. "Wij menen dat de negen staten die zich tegen de huidige schikking hebben verklaard, genoeg redenen hebben om in beroep te gaan", aldus Sun-advocaat Michael Morris.
"Daarnaast zullen wij ook onze civiele strafzaak tegen Microsoft voortzetten, én samenwerken met de Europese Commissie in haar onderzoek naar Microsoft. Wij willen er zo voor zorgen dat het bedrijf zijn monopoliepositie niet blijft misbruiken om poortwachter van het Internet te worden."

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.