Hooggerechtshof weigert Microsoft

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft Microsofts verzoek tot behandeling van de antitrustzaak geweigerd. De huidige derde ronde bij de districtsrechtbank, waar rechter Colleen Kollar-Kotelly zich buigt over de bestraffing van Microsoft, gaat dus door tot er een vonnis is.

Daarna kan er echter alsnog een - laatste - hoger beroep volgen. De aangeklaagde softwareleverancier is teleurgesteld over de weigering. "We zetten onze verdediging op het districtsniveau voort en wijden ons aan de door de rechter opgelegde schikkinggesprekken", reageert de Amerikaanse woordvoerder Vivek Varma.
Microsofts beroep bij het Hooggerechtshof, de hoogste juridische instantie, volgde op de uitspraak van het hoger beroepshof. Die rechtbank bepaalde in de tweede ronde dat de softwareproducent grotendeels schuldig is, maar dat districtsrechter Thomas Penfield Jackson een zweem van partijdigheid had. Diens vonnis tot splitsing en de magistraat zelf zijn door het hogere hof buitenspel gezet.
Jackson had namelijk interviews gegeven vlak voor de afsluiting van de eerste ronde, waarin hij zich volgens de softwareproducent partijdig toonde. Het hoger beroepshof vond dit ook. Vervolgens wendde Microsoft zich tot het Hooggerechtshof met het verzoek de hele rechtszaak tot op heden ongeldig te verklaren en dus van voor af aan te beginnen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-12T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.