Micromuse reorganiseert in Europa

Micromuse, leverancier van netwerkbeheersoftware, reorganiseert. De Benelux-organisatie is uit elkaar getrokken. Nederland rapporteert voortaan aan Groot-Brittannië. Een handvol medewerkers is ontslagen.

De Nederlandse standplaats vormt voortaan samen met Groot-Brittannië en Scandinavië één regio. Drie medewerkers, waaronder de Cisco-partnermanager, moesten vertrekken. Het Belgische kantoor is bij Frankrijk getrokken. Ook in Duitsland is een herstructurering gaande waarbij ontslagen vallen. Richard Lowe, verantwoordelijk voor Micromuse in Europa, Midden-Oosten en Afrika, zegt dat de reorganisatie is ingegeven doordat de grenzen binnen de uitgebreide Europese Unie minder belangrijk worden en klanten steeds vaker vragen om aanvullende diensten op de Netcool-software. "We gaan niet meer uit van nationale structuren, maar van clusters in Europa. Door operationele regio's te bundelen, creëren we een grotere pool aan technische medewerkers, waardoor we klanten beter kunnen bedienen. Een voorbeeld: in Nederland werkten we met twee technici, nu met de nieuwe indeling beschikken we over twintig specialisten."
Lowe weigert aan te geven hoeveel ontslagen er exact in Europa zijn gevallen. Ook wil hij, met oog op de afronding van de financiële rapportage van het vierde kwartaal in het lopende gebroken boekjaar, niet ingaan op de vraag of de herstructurering ook is ingegeven door de tegenvallende resultaten. Het in 1989 in Londen opgerichte Micromuse, dat tegenwoordig in San Francisco hoofdzetelt, zou belangrijke opdrachten verloren hebben aan Hewlett-Packard, Smarts en Aprisma. Het afgelopen derde kwartaal, eindigend op 30 juni, leverde teleurstellende cijfers op: een verlies na afschrijvingen van 2,4 miljoen dollar op een amper gestegen omzet van bijna 35 miljoen. Er werken ruim vijfhonderd mensen bij de maker van beheersoftware.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-01T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.