Merrill Lynch voorziet verdere groei van CMG

CMG zal dit jaar in Nederland opnieuw de omzet zien toenemen met 40 procent, nadat vorig jaar ook al een dergelijk hoog percentage was bereikt. Merrill Lynch doet deze voorspelling in een rapport over dit Engels/Nederlandse IT-concern.

Het Amerikaanse effectenhuis noemt CMG's opmars fenomenaal omdat het bijna geheel autonome groei betrof, dat wil zeggen groei zonder overnames. De tussentijdse resultaten van CMG over de eerste helft van dit jaar krijgen het predikaat 'zeer indrukwekkend'.
In het Verenigd Koninkrijk doet CMG het ook behoorlijk, maar de groei bedraagt daar ongeveer de helft van die in Nederland. In Duitsland heeft CMG lange tijd problemen gekend, maar in het eerste halfjaar werd weer een winstje behaald.

Aandeel duur

Hoewel Merrill Lynch onder de indruk is van de geleverde prestaties en positief is over de toekomst, wordt het aandeel duur bevonden. Van alle beursgenoteerde Britse software-ondernemingen die Merrill Lynch volgt, heeft CMG de hoogste koers/winst-verhouding. Gelet op de voorspelde winstgroei van 22 procent in 1997 is het aandeel wel erg hoog gewaardeerd. Als de voor 1998 voorziene winstgroei van 28 procent in aanmerking wordt genomen, valt dit echter wel weer mee. De sterke cash flow en de buitengewoon hoge opbrengst van het geïnvesteerde vermogen maken CMG tot een aantrekkelijke belegging.
Van de Nederlandse IT-dienstverleners is CMG het duurste aandeel. Gelet op de groeivooruitzichten is dit echter zeker gerechtvaardigd, meent Merrill Lynch.

Verbazing

De Amerikanen verbazen zich ook over de enorme winstmarges die op de Nederlandse markt worden behaald. Vorig jaar bedroegen de operationele marges in Nederland 15,7 procent tegen 5,8 procent in het Verenigd Koninkrijk. In ons land valt veel meer te verdienen omdat de concurrentie hier geringer is en dus lang niet zo veel aan marketing hoeft te worden uitgegeven. Ook concurrenten zoals Cap Gemini (14 procent marge) en Ordina (ruim 12 procent) verdienen goed. Bovendien is CMG in Nederland een stuk groter waardoor meer schaaleffecten zijn te bereiken.
Merrill Lynch vindt dat CMG zich aardig weert op de krappe personeelsmarkt. Eind 1996 had CMG 3500 man in dienst, 30 procent meer dan een jaar daarvoor. Eind juni van dit jaar stonden er al 4202 mensen op de loonlijst, 20 procent meer in een half jaar. Dat betekent een groei van 40 procent op jaarbasis. Ongeveer 20 tot 30 procent van de nieuw in dienst genomen personeelsleden zijn jong afgestudeerden. Omdat CMG anders dan Cap Gemini uitsluitend informatici werft, loopt de onderneming sneller tegen knelpunten aan. Voordeel is weer dat jonge informatici sneller productief zijn dan mensen uit andere disciplines. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.