Groei technologiebedrijven explodeert

Softwareleverancier Siebel is het snelstgroeiende technologiebedrijf in Silicon Valley. Volgens de 'Silicon Valley Technology Fast 50' van 1999 heeft het bedrijf een nieuw record gevestigd: een omzetgroei van 782.978 procent tussen 1994 en 1998. Excite is een goede nummer twee.De top-50 wordt gesponsord door Deloitte & Touche en 'Joint Venture: Silicon Valley Network'.

De gemiddelde groei van hightech-bedrijven is het afgelopen jaar enorm toegenomen. De top-50 realiseerde over de afgelopen vijf jaar een omzetgroei van 24.307 procent. Dat is zeven keer zoveel als de meting van vorig jaar. De top-10 groeide zelfs tien keer zo hard in vergelijking met de cijfers van vorig jaar: gemiddeld zag de top-10 zijn omzet over de afgelopen vijf jaar met 115.833 procent toenemen.

Snel, sneller...

Omdat startende bedrijven steeds sneller groeien, bevat de top-50 veel nieuwe namen. Dit jaar maken 24 bedrijven hun debuut in Silicon Valleys groeilijst. Slechts twee bedrijven hebben het gepresteerd vijf jaar op rij de top-50 te halen: Veritas en C-Cube. Opvallend is dat slechts vijf Internetbedrijven de top-50 bevolken, terwijl die industrie in alle toekomstvoorspellingen de meeste kansen worden toebedeeld. Softwarebedrijven domineren de lijst. Zeventien van de vijftig bewegen zich op deze markt.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.