UWV-rekenkracht Ordina naar Pink

Ordina wil zijn rekencentrum aan Pinkroccade verkopen. Aanleiding is de openbare aanbesteding van de verwerkingsinfrastructuur van UWV.

Automatiseerder Ordina verkreeg het rekencentrum na de overname in 2000 van Relan ICT, de it-divisie van toenmalige ww- en wao-uitvoeringsinstantie Relan. Nu echter het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) is gecreëerd en de uitkeringenmoloch de gegevensverwerking vanaf 2006 in zijn geheel aanbesteedt, beseft Ordina dat het Relan-rekencentrum (60 man) daarvoor te klein is. Door de dataservices te verkopen aan Pinkroccade, dat over veel meer rekencentra beschikt en de grootste it-partner van het UWV is, is de toekomst van deze activiteit verzekerd, aldus Hans den Hartog, financieel directeur van Ordina. De overname vergroot bovendien de kans dat Pinkroccade de aanbesteding wint.
Een jaar geleden 'pikte' Pink reeds de werkplekdiensten af die Ordina voor het UWV uitvoerde. Den Hartog benadrukt dat zijn firma in de sociale zekerheid actief blijft met advisering en systeemintegratie.
De voorgenomen verkoop gaat pas in op 1 januari 2006. Twintig medewerkers blijven bij Ordina achter of moeten nieuw werk zoeken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.