Uitblijven orders dwingt Scala tot ontslaan van 300 medewerkers

Scala Business Solutions moet bijna 300 medewerkers kwijt. De Zweeds-Nederlandse leverancier van erp-software is hiertoe gedwongen om een verdere verslechtering van haar financiële positie te voorkomen.Ook grotere erp-broers zoals JD Edwards hebben onlangs flinke reorganisaties aangekondigd.

Scala zal ook dit jaar weer in de rode cijfers belanden. Over het hele jaar verwacht het bedrijf een operationeel verlies. De eerste helft van dit jaar was al verliesgevend, zo blijkt uit de winstwaarschuwing die Scala moest geven. Op 28 juli volgen de precieze cijfers.
Ook de omzet valt tegen. In het tweede kwartaal is deze achtergebleven bij de ramingen. Scala-topman Houle voorziet een omzet van rond de 18 miljoen dollar. "We zijn zeer teleurgesteld dat de totale omzet in het tweede kwartaal lager zal uitvallen dan verwacht," zei hij.

Terughoudend

Aanvankelijk werd gedacht dat de omzet na de problemen rond het millennium zich zou herstellen. Maar afnemers blijven terughoudend. Dat blijkt uit de nagenoeg onveranderde opbrengsten uit software-licenties en -onderhoud gedurende het tweede kwartaal. Een veeg teken is ook dat de opbrengsten uit consultancy een scherpe daling te zien geven, tot ongeveer de helft van het niveau een jaar eerder. Volgen Scala komt dit omdat in de afgelopen twee jaar veel opdrachten te maken hadden met het millenniumprobleem.
Scala gaat de komende tijd omvangrijke reorganisaties en plannen tot kostenvermindering doorvoeren. Deze zullen leiden tot verlaging van de operationele kosten met 12 tot 15 miljoen dollar op jaarbasis. Doel is de onderneming in de tweede helft van dit jaar op operationeel niveau winstgevend te maken. Een aantal verkoopkantoren zal worden omgezet in onafhankelijke distributeurs. Verder zullen afvloeiingsmaatregelen worden genomen. De R&D-activiteiten worden eveneens gereorganiseerd. Hierdoor is een buitengewone reorganisatielast nodig van 2,5 tot 4 miljoen dollar ten laste van het eerste halfjaar.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.