IT minder optimistisch over personeelsgroei

De IT-branche is minder optimistisch over de personeelsgroei dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Nog maar 30 procent van de bedrijven denkt in de volgende periode meer mensen aan te nemen. In de eerste drie maanden van 1999 sprak 67 procent deze verwachting uit. Dit blijkt uit het conjunctuuroverzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

In totaal denkt ongeveer tweederde net zoveel mensen aan te nemen als in het vorige kwartaal. Slechts 5 procent verwacht minder personeel aan zich te binden. In het eerste kwartaal van 1999 nam 42 procent van de bedrijven meer personeel aan dan in de laatste periode van 1998. Ongeveer de helft van de IT-bedrijven contracteerde net zo veel mensen. De cijfers van het CBS duiden derhalve op een stijging van het aantal werknemers, hoewel de groei minder sterk is dan in voorgaande maanden.

Omzet

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte 35 procent een hogere omzet. De helft van de bedrijven haalde evenveel geld binnen als een kwartaal eerder. Uit de cijfers blijkt dat 54 procent een groei van de omzet verwacht. Het aantal orders nam bij 41 procent van de IT-ondernemingen toe. De binnengekomen opdrachten zijn voor 80 procent van de bedrijven van hetzelfde niveau als in voorgaande periodes.
Al met al is er sprake van een gestage groei van personeel, omzet en orders. Slechts bij een enkeling nam dit af. Voor het volgende kwartaal is het IT-bedrijfsleven iets optimistischer.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.