Draagvlak voor 'Isoc-initiatief' aanmerkelijk smaller

Ict-organisaties komen met eigen wensen

Nederland-ICT, Nlip en Vecai nemen met een eigen schrijven aan alle fractievoorzitters en het ministerie van Algemene Zaken afstand van een tekst waarvoor oud-D66-voorman Tom Kok en Isoc een breed draagvlak proberen te krijgen (Computable, 01.05.02, pagina 1) . Ze volgen Kok wel in de noodzaak van gecoördineerd kabinetsbeleid voor ict, van een breed samengesteld adviesforum en van ict-plannen voor alle departementen.

Veiligheid en betrouwbaarheid in de Digitale Delta moet hoog op de agenda van een nieuw kabinet staan. Een integrale aanpak is vereist. Verder moet de markt voor telecominfrastructuren gestimuleerd worden door snelle invoering van Europese wetgeving. Ict in het onderwijs vergt extra stimulering en oplossing van knelpunten rond educatieve software en docentenopleidingen. Dat schrijven Nederland-ICT, Nlip (internetaanbieders) en Vecai (kabelbedrijven) in een 'Open brief aan het nieuwe kabinet'.

Oppervlakkig karakter

Hun grootste bezwaar tegen de tekst van Kok is het in hun ogen oppervlakkige karakter en de gebrekkige onderbouwing. Waar veel partijen zich in een tekst moeten kunnen vinden, wordt het snel vaag en meerduidig, stelt Vecai-directeur Rob van Esch. Daarbij noemt het stuk bedragen zonder dat die zijn gebaseerd op een plan. "Het is niet zo dat hun tekst onzinnig is, maar wij komen liever met iets substantiëlers." Dat bevestigt directeur Sylvia Roelofs van Nederland-ICT. "Het is logisch dat wij drieën elkaar gevonden hebben, want waar de rest vooral personennetwerken zijn, vertegenwoordigen wij bedrijven aan de aanbodkant. Wij vonden eigen punten onvoldoende terug."
De brancheorganisaties nemen met dit eigen schrijven (dinsdag verzonden aan alle fractievoorzitters en het ministerie van Algemene Zaken; later te presenteren aan de formateur) afstand van een tekst waarvoor oud-D66-voorzitter Tom Kok breed draagvlak poogde te vinden. Zoals Computable vorige week meldde willen organisaties rond Kok bijna drie miljard euro geïnvesteerd zien in een 'Nieuwe Informatiesamenleving'. De afgehaakte verenigingen volgen Kok wel in de noodzaak van gecoördineerd kabinetsbeleid voor ict, van een breed samengesteld adviesforum en van ict-plannen voor alle departementen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.