Starter Trapeze Networks introduceert beter beheerbaar wifi-netwerk

Draadloze intelligentie

Aan hulpmiddelen voor de inrichting en het beheer van draadloze wifi-netwerken valt nog veel te verbeteren. De van oorsprong Amerikaanse starter Trapeze Networks denkt met zijn nieuwe hardware en hulpmiddelen een eind te komen.

  
De basisstations van Trapeze Networks zijn voorzien van twee netwerkaansluitingen, waarmee ze aan twee verschillende switches te koppelen zijn. De switches leveren stroom aan de zendstations en sluizen zendgegevens en andere informatie naar de beheersoftware door.
Draadloze netwerken gebaseerd op de Ieee 802.11-standaarden zijn nu vaak een verzameling van losse zendstations, die rechtstreeks aan het bedrade netwerk gekoppeld zijn. Systeembeheerders moeten in de huidige situatie veel aparte hulpmiddelen en kennis in huis halen om het netwerk in te richten en te beheren. De switch, basisstations en beheersoftware van Trapeze Networks zijn van diverse hulpmiddelen voorzien die de inrichting en het beheer van een draadloos netwerk moeten verbeteren.
De software Ringmaster kan op basis van bouwtekeningen en specifieke informatie over de constructie van het gebouw de capaciteit van het netwerk op verschillende punten inschatten en op basis daarvan de inrichting van een draadloos netwerk voorstellen. Als het netwerk eenmaal in de lucht is kan het zendvermogen van individuele basisstations centraal aangepast worden om het gewenste bereik te halen.

Beter beheer

Wim Coenen, directeur business development bij distributeur Vosko Networking, wijst op het feit dat Trapeze's basisstations voorzien zijn van twee netwerkaansluitingen, waarmee ze aan twee verschillende switches te koppelen zijn. Vosko en Triple P brengen Trapeze's producten in Nederland aan de man. "Bestaande basisstations kennen deze redundante uitvoering niet", aldus Coenen.
Daarnaast is in een Trapeze-netwerk aan te geven tot welke basisstations gebruikers toegang hebben. "Het is geen 'alles of niets'-verhaal", stelt Coenen. Je kan bijvoorbeeld studenten alleen toegang geven in een collegezaal en de bibliotheek, terwijl medewerkers overal op het draadloze netwerk kunnen. Verder ondersteunt de switch van Trapeze de mogelijkheid om aan dezelfde gebruiker meerdere netwerksegmenten op hetzelfde basisstation toe te kennen. Bij de huidige implementaties is het nodig om op hetzelfde punt meerdere zendstations te installeren. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.