Telecom-tak Siemens en SNI voldoen aan verwachtingen

HANNOVER - Het succes van de oktober vorig jaar opgezette nieuwe structuur van Siemens Nixdorf Informationssysteme komt duidelijk tot uitdrukking in de financiële cijfers. Nadat het vorige boekjaar met winst werd afgesloten en een lange periode van verlies tot het verleden behoort, ziet het ernaar uit dat dit jaar de opgaande lijn 'makkelijk' gehouden wordt.

Over de eerste vijf maanden is de orderportefeuille met 10 procent gestegen tot 5,3 miljard mark. De omzet nam in deze periode met 15 procent toe tot 5,3 miljard. Met name de resultaten buiten Duitsland zijn hoopgevend. Daar namen de orders en omzet respectievelijk toe met 23 en 26 procent.
Ceo en president Gerhard Schulmeyer is er van overtuigd dat door de prijzenslag de druk op de onderkant van de markt voorlopig aanhoudt. Dit kon hem er echter niet van weerhouden het belang in Escom 'op te schroeven' naar 12,5 procent en zich ook voor 10 procent in te kopen bij Vobis.

Telecom-tak

Moedermaatschappij Siemens heeft met haar (tele)communicatie-activiteiten ook weer de weg omhoog gevonden. Na een kleine teruggang in het boekjaar 1995 heeft het concern, dat bijna een kwart van de omzet uit (tele)communicatie haalt, een behoorlijke omzetstijging geboekt.
De orders stegen in de eerste vijf maanden van het boekjaar 1996 met 20 procent tot 9,3 miljard mark en de omzet nam toe met 10 procent tot 7,7 miljard, aldus een trotse dr Volker Jung, lid Raad van Bestuur Siemens.
Alle bedrijfseenheden in de divisie droegen bij tot het resultaat. Vooral naar applicaties, netwerken en terminals is grote vraag. Jung wees er op dat de groei in de informatie- en communicatie-sector bijna twee keer zo hoog ligt als in andere bedrijfstakken. De integratie van telecommunicatie, data-verwerking en consumenten-elektronica zorgt voor een extra stimulans. HB/Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-29T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.