Atos Origin heeft oogje op SBS

Frans-Nederlandse automatiseerder wil groter belang in Duitse markt

Siemens zou onderhandelen met Atos Origin over een fusie of verkoop van Siemens Business Services (SBS). De Duitse investeringsbank Sal.Oppenheim zegt in een marktanalyse dat het dit uit welingelichte bronnen heeft vernomen, meldt Computergram.

Volgens de Britse online-nieuwsdienst Computergram reageerde Klaus Kleinfeld, de topman van Siemens, op de Oppenheims analyse met de opmerking dat alle opties open zijn aangaande de toekomst van SBS (omzet 4,7 miljard euro, 36.1000 medewerkers). Atos Origin (omzet: 5,3 miljard euro, 45.000 werknemers) wilde niet ingaan op speculaties. Dat bedrijf zoekt al geruime tijd naar versterking van zijn zwakke positie op de Duitse markt. Het baarde september vorig jaar al opzien met de overname van de infrastructuurdivisie van Itellium Systems & Services, het it-bedrijf van de Duitse warenhuisgigant Karstadt Quelle uit Essen. Zo'n negenhonderd personeelsleden stapten over naar de Frans-Nederlandse automatiseerder.
Een eventuele overname van of wellicht fusie met Siemens Business Services is echter van een geheel andere orde. De combinatie staat direct in de top van grootste ict-dienstverleners in Europa. De grote vraag is wel of Atos Origin een dergelijke grote overname al kan behappen, na de inlijving van de Sema Group vanaf 2004.

Extra omzet

Over de toekomst van het wankelmoedig presterende Siemens Business Services wordt al jaren gespeculeerd. Nu de it-divisie weer in de rode cijfers is gedoken, komen de verschillende scenario's weer op tafel. Moederbedrijf Siemens zegde vorige week hulp toe door de it-infrastructuur van alle bedrijfsonderdelen voor drie jaar uit te besteden aan haar dochter. Dat levert honderden miljoenen euro extra omzet op. Het Siemens-concern zegt er zelf ook beter van te worden: door de eigen infrastructuur te centraliseren onder SBS zouden de kosten met een paar honderd miljoen euro omlaag kunnen.
Eerder deze maand maakte SBS bekend zijn hardwaredienstverleningsonderdeel Sinitec (1100 medewerkers) te verkopen aan A&O. Ook schrapt het bijna zevenhonderd banen in Duitsland (van de 15.000).< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.