Geldkraan dicht, Qface bankroet

Qface Ict Dienstverleners is failliet verklaard. Curator Rocco Mulder van advocatenkantoor Seunke & Welschen onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

Om het tij te keren zette detacheerder Qface vorig jaar het mes in de organisatie met zo'n 150 ontslagen en een nieuwe divisie-indeling. De firma uit Hoofddorp - die zich later terugtrok in Rijswijk - kampte met een sterke terugval aan opdrachten, vooral uit de bancaire sector. De sanering heeft niet mogen baten. Vorige week trok financier NMB Heller de stekker eruit, waardoor Qface niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Bovendien trokken daarop de partijen met wie Qface overnamegesprekken voerde, zich terug. Directeur Eelco Orsel vroeg na overleg met de aandeelhouders daarna het faillissement aan.
Orsel heeft in een brief aan het personeel verklaard nog steeds optimistisch te zijn over een doorstart. Curator Mulder onderzoekt de haalbaarheid hiervan. Onduidelijk is nog voor hoeveel van de circa driehonderd werknemers al ontslag is aangevraagd.
 
Qface saneert: http://www.computable.nl/artikels/archief2/d25rs2eq.htm

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-31T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.