Getronics sluit nieuwe cao

Getronics heeft met de vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Deze regeling is per 1 januari van dit jaar in plaats gekomen van de drie cao's - voor Getronics, Raet en Wang - die voorheen van toepassing waren op het bedrijf. De collectieve overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar en geldt voor werknemers met een jaarsalaris lager dan 102.500 gulden.

Getronics heeft de keuzemogelijkheden in de cao uitgebreid. Werknemers kunnen voortaan salaris ruilen voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, kinderopvang, extra pensioen of spaarloon. Ook biedt het bedrijf kinderopvang. Het aantal vakantiedagen neemt toe tot 26. De salarisverhogingen die de werknemers tegemoet kunnen zien, zijn afhankelijk van hun prestaties. De maxima van de salarisschalen zijn verhoogd met minimaal 3 procent.
De onderhandelingen tussen de bonden en Getronics zijn deze keer in alle rust verlopen. Vorig jaar werden de gesprekken regelmatig doorkruist door onderlinge ruzies.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Michiel Couzy