Ontslagen bij Centric

Centric reorganiseert zijn divisie IT Solutions. Daarbij vallen zo'n dertig ontslagen en worden de contracten van elf tijdelijke medewerkers ontbonden. Nog eens twintig werknemers moeten zich verbeteren. Voor een aantal oudere personeelsleden is een afvloeiingsregeling in de maak.

Karim Henkes, directeur Centric IT Solutions, stelt in een speciale uitgave van de interne nieuwsbrief dat de "bezuinigingsoperatie nodig is omdat de overheidsactiviteiten - de belangrijkste pijler van onze organisatie - fors zijn teruggelopen." Hij stelt dat de overige segmenten van zijn divisie nog onvoldoende volume hebben om de terugval in omzet en winst op te vangen. Een sanering is nodig omdat de voorziene winstdaling op termijn bedreigend kan zijn voor de continuïteit van de onderneming, aldus Henkes. De ondernemingsraad heeft ingestemd met het plan.
Opmerkelijk is dat Centric-bestuurder Gerard Sanderink geprikkeld reageert op de term 'bezuinigingsoperatie'. Hij noemt de sanering "achterstallig onderhoud, waarbij we helaas afscheid moeten nemen van mensen die niet goed functioneren." Volgens Sanderink draait Centric prima, is er werk zat en zijn er honderden nieuwe mensen nodig.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-07T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.