Stageplek in kaart gebracht

Drie stagiars in de ict vertellen over hun stageplek.

Mensen leren kennen

Naam: Antoine Cardyn
Leeftijd: 26 jaar
Loopt stage bij: Microsoft
Stagevergoeding: "genoeg om van te leven"
Werkzaamheden: Coördineren van computertrainingen en het software donatieprogramma
Sfeer: "Mijn collega's accepteren me zoals ik ben en hebben me vanaf dag één als volwaardig collega behandeld. Ik ben niet ‘minder', omdat ik stagiair ben. Zelfs de algemeen manager weet wie ik ben; ik spreek hem bijna elke dag wel even."
Carrièremogelijkheden: "Ik zit sinds mei 2006 bij Microsoft. Mijn stage is nu twee keer verlengd en loopt nu tot september. Het zou kunnen dat ik daarna een vaste aanstelling krijg, maar dat is nog niet zeker. Bij Microsoft is het in elk geval belangrijk dat je ervoor gáát als je iets wilt."
Kantine: "Het eten zou wel iets beter kunnen. Er wordt veel gefrituurd, maar dat zal wel typisch Nederlands zijn [Antoine komt uit België, redactie]. Daarom houd ik het meestal bij een salade en een sandwich. De ruimte waarin we eten bevalt goed. Ik lunch niet alleen met mijn directe collega's, maar zit ook vaak aan tafel met werknemers van andere afdelingen binnen Microsoft. Dat geeft je de kans veel mensen te leren kennen. Ook krijg je een idee van wat er in de rest van het bedrijf gebeurt."

Met de directeur aan tafel

Naam: Michael Facey
Leeftijd: 23 jaar
Loopt stage bij: IBM
Stagevergoeding: 1000 euro
Werkzaamheden: een innovatieve oplossing bedenken om te voorkomen dat het verkeer tijdens de wegwerkzaamheden aan de A15 in 2008 stil komt te staan.
Sfeer: "De opdracht waaraan ik werk, is in opdracht van advies- en ingenieursbureau DHV in Amersfoort. Ik doe dat samen met drie andere studenten. Het project duurt twaalf weken, waarvan er nu vijf voorbij zijn. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat de sfeer in het bedrijf erg toegankelijk is. Ik heb bijvoorbeeld al twee keer met de directeur aan tafel gezeten. Het is leuk dat ook de top van het bedrijf aandacht heeft voor mijn werkzaamheden. Een ander voordeel van mijn stage is dat ik de hele dag met de nieuwste apparatuur werk. Dat is echt iets voor mij: hoe meer gadgets, hoe beter."
Carrièremogelijkheden: "Zo nu en dan bespreken we hoe het gaat met mijn stage. We kijken dan ook wat voor mogelijkheden er voor mij zijn. Ik zie de stage eigenlijk als een groot sollicitatiegesprek. Tot nu toe heb ik een goed gevoel over mijn carrièremogelijkheden binnen IBM; misschien kan ik hier na mijn stage wel aan de slag. Wat mij betreft, gaat dat lukken."
Kantine: "Er valt niets te klagen over het eten in de kantine. Ik ben niet zo avontuurlijk ingesteld als het om eten gaat, daarom kies ik vaak een broodje kroket. Maar dat smaakt dan ook altijd erg goed. Om het een beetje gezond te houden, neem ik daarbij een stuk fruit. Tot nu toe heb ik in de kantine nog niets smerigs gegeten."

Open sfeertje

Naam: Ralph Simmers
Leeftijd: 25 jaar
Loopt stage bij: Capgemini
Stagevergoeding: 500 euro bruto per maand
Werkzaamheden: Het onderzoeken van wervingsmogelijkheden via virtual communities
Sfeer: "Toen ik in februari begon bij Capgemini, had ik nog niet zo'n goed beeld van het bedrijf. Nu weet ik dat er een open sfeer heerst, waar niemand met ‘u' hoeft te worden aangesproken. Dat is prettig. Verder word ik hier serieus genomen, ook al ben ik stagiair. Ik word dus niet gebruikt als koffiehaler. Dat is in sommige bedrijven wel anders. Wat ik nog niet wist, is dat Capgemini zich niet alleen maar met it bezighoudt. Het gaat ook om management consultancy, zoals het verbeteren van bedrijfsstrategieën."
Carrièremogelijkheden: "Waarschijnlijk zijn er wel carrièremogelijkheden voor mij bij Capgemini. Ik weet alleen nog niet of ik bij een grote multinational of juist een kleiner bedrijf wil werken. Gelukkig heb ik nog even de tijd om een keuze te maken."
Kantine: "Het eten is lekker goedkoop, dat is belangrijk voor een student. Voor 3,50 euro kun je ongeveer zeven dingen kiezen. Ik neem vaak een Italiaanse bol met beleg, soep en melk. Het eten is vers en ook de warme maaltijden zijn goed te doen. Eigenlijk ging er een wereld voor me open."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-26T14:40:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.