Analoge modems hebben nog toekomst

Ondanks de opkomst van digitale communicatietechnieken zoals Isdn, ATM en Gigabit Ethernet zijn analoge modems nog lang niet afgeschreven. Diverse fabrikanten ontwikkelen nieuwe, snellere technieken voor deze communicatie-apparaten. Zo werkt chipfabrikant Cyrix aan modems die zijn geïntegreerd op de processor en onthulde Motorola vorige week een nieuw model met een snelheid van 56 kilobit per seconde.

Terwijl Intel de onderkant van de PC-markt benadert met prijsverlagingen voor diens Pentium II-processoren, verstevigt Cyrix zijn positie in die sector door meer functies te integreren. Voor het komende jaar belooft deze chipfabrikant ondermeer modemcapaciteiten en ingebouwde MPEG-2 videocompressie voor zijn goedkope Media GX-processoren.
Verder presenteerde Motorola een nieuw modem dat gebaseerd is op de K56flex-technologie van Rockwell Semiconductor en Lucent Technologies. Deze techniek is nu in een hevige strijd verwikkeld met het x2-alternatief van US Robotics om goedgekeurd te worden als internationale standaard. Dit gevecht heeft al geleid tot een scherpe tegenstelling in de markt, die werd benadrukt door de recente juridische onenigheid tussen Rockwell en Bay Networks.
Dit laatstgenoemde bedrijf levert modems voor beide technieken en werkt zelfs aan mogelijkheden voor integratie van de twee. Rockwell sleepte Bay vorige maand voor de rechter wegens schending van de licentie-overeenkomst voor K56flex. Het beschuldigde bedrijf ontkent dit en beweert dat Rockwell er alleen maar op uit is 'de keuze voor consumenten en bedrijven te beperken'. "Deze actie is niets anders dan een manier om hinder te veroorzaken", verklaarde marketingdirecteur Dave Shrigley van Bay. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.