Svianed opent landelijk 34 Mbps-netwerk

Netwerk raakte 'meer dan vol' door nieuwe opdrachtgevers

Dit artikel delen:

Svianed, een sinds juli 1995 geprivatiseerd onderdeel van het Gak, en Getronics Network Services leveren al enige tijd samen netwerkdiensten. De zaken gaan goed, zo goed zelfs dat het oude 2 Mbps-netwerk het verkeer niet meer kon verwerken. Nu ligt er een landelijk 34 Mbps-netwerk dat ook atm aankan.

Anderhalf jaar geleden begon Svianed met 22 mensen. Nu werken er veertig. Voor dit jaar wordt een omzet verwacht van 40 miljoen gulden. Samen met Getronics Network Services heeft het bedrijf een aantal 'historische' opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld het Gak, de Pensioen- en Vut-fondsen Nederland (PVF) en de Zorgvoorzieningen Nederland (ZVN). Geheel op eigen kracht haalden de partners ondermeer Internet Plaza als klant binnen. Getronics doet het beheer van de systemen, Svianed zorgt voor het netwerk. Een vergelijkbare klus doen ze voor Global Xs. Voor het loodswezen leveren ze de netwerkdiensten inclusief bewaking en beheer.
J. Niewold, directeur van Svianed: "Het oude netwerk raakte meer dan vol, niet alleen door opdrachten uit eigen werving maar ook vanuit de samenwerking met Getronics. Het was kantje boord. We hadden niet veel langer moeten wachten of we hadden klachten gehad." Het nieuwe netwerk betekent een grote verbetering van de capaciteit en biedt ook atm. Frame relay en lan-interconnect waren ook al beschikbaar in het oude netwerk. De lijnen zijn geleverd door de PTT, Newbridge leverde de actieve componenten voor de frame relay- en atm-switching en de routers komen van Cisco. Het netwerk heeft landelijke dekking. In heel Nederland is lokaal inbellen mogelijk en er is altijd een vaste verbinding beschikbaar dichtbij de locatie van de opdrachtgever.

Nieuwe acroniemen

F. de Goede, directeur van Getronics Network Services,: "Steeds meer bedrijven hebben moeite met het beheren, bewaken of inzetten van het eigen netwerk. Iedere week komen er weer nieuwe acroniemen bij; de technologie is nauwelijks bij te houden. Door diensten op functioneel niveau in te kopen is het bedrijf daar vanaf." Soms renoveren Svianed en Getronics samen een bedrijfsnetwerk dat uit apparatuur bestaat waar geen onderhoud meer op te krijgen is of waarvan de leverancier allang failliet is. Vaak krijgen de partners ook de opdracht om het netwerk verder te beheren en te bewaken na de renovatie. Steeds vaker besteden opdrachtgevers echter het gehele netwerk uit op functioneel niveau. Ze hebben dan met de technische invulling niets meer te maken. De Goede is van mening dat de schaarste op de arbeidsmarkt een van de belangrijke redenen is voor bedrijven om het beheer uit handen te geven: "Zo heb je een goede netwerkbeheerder, zo is hij weggekocht".
Hoe verklaart Niewold het succes van de samenwerking met Getronics Network Services? Niewold: "We zijn twee relatief kleine slagvaardige organisaties. We leveren hetzelfde als de grote en vaak nog wat meer. We passen ons maximaal aan aan wat de klant wil, tenzij wat hij vraagt technisch onmogelijk is."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-29T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.