Moeizame start Willem Smits Internoc

Hendrik Bosman, directeur van Internoc Nederland, is na een knallende ruzie met chief executive officer Rolf de Witt Huberts van Internoc Holding opgestapt.

Bosman, ex-manager bij Toshiba, wilde alleen aanblijven als De Witt Huberts zou vertrekken. Beide Internoc-directeuren konden, zoals dat heet, 'niet meer door één deur'. Maar mede-eigenaar Willem Smit die zich de start van zijn nieuwe onderneming anders had voorgesteld, koos partij voor De Witt Huberts.
Al in september had Smit, bekend van 'Barretje Hilton' en de beursgang van Datex en Newtron, zijn nieuwe onderneming op grootse wijze voor het voetlicht willen brengen. Maar de introductie is nu al enkele malen uitgesteld. Behalve onrust in de Internoc-gelederen is de financiering van de nieuwe onderneming nog niet volledig rond. Wel is via een onderhandse plaatsing en een converteerbare achtergestelde lening een startkapitaal van 12,5 miljoen gulden bij elkaar gesprokkeld.
Willem Smit wil Internoc graag over een jaar of twee naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq brengen. Voorlopig lijkt dat een droom. Het nieuwe Nederlandse automatiseringsbedrijf streeft naar een Europese toppositie bij het beheer van netwerken in opdracht van derden. Ondanks alle ambities is het bedrijf nog altijd niet volledig operationeel.
De Witt Huberts heeft na het vertrek van Bosman de touwtjes strak in handen genomen. De oud-topman van ICL Nederland, die in het verleden bij Texas Instruments en Data General werkte, hoopt begin volgend jaar zijn onderneming aan de buitenwereld te kunnen presenteren. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-29T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.