Fusie Nederlandse kabelmaatschappijen

Dit artikel delen:

Door deze krachtenbundeling ontstaat volgens de deelnemers het grootste kabelbedrijf van Nederland, met 1,3 miljoen klanten. De nieuwe onderneming gaat United Telekabel Holding heten, maar zal worden aangeduid als Telekabel. De maatschappij verwacht nieuwe diensten sneller te introduceren.

De fusie zal de kosten voor productontwikkeling, marketing en inkoop drukken. Hierdoor kan Telekabel diensten als telefonie, breedbandige hoge snelheid Internet, pay-per-view en interactieve televisie tegen lagere tarieven aanbieden. Het oude Telekabel, dochteronderneming van energiebedrijf Nuon, heeft 600.000 aansluitingen in Gelderland, Friesland en in de regio Leiden. UPC heeft 700.000 klanten, waarvan een aantal in gedeeld beheer met US West. UPC was de joint venture van United Holdings en Philips, dat er inmiddels is uitgestapt. UPC bezit een belang van 50 procent in A2000, de kabelexploitant in Amsterdam en Hilversum. Telekabel wil via de kabelnetten de concurrentie aangaan met de telecomaanbieders. De onderneming verwacht over ongeveer vijf jaar winst te gaan maken.

Nieuwe dienst

TeleKabel lanceerde deze week in Leeuwarden een dienst voor Internet via de kabel, waarbij tot 225 maal sneller surfen mogelijk is. De grote bandbreedte van het kabelnet geeft een enorme snelheidswinst. Afgelopen donderdag opende Telekabel-directeur Hetterschijt de nieuwe dienst. Inwoners van delen van Noord-Nederland kunnen binnenkort het Internet op, zonder dat ze telefoonkosten verschuldigd zijn. De abonnementsprijs bedraagt 90 gulden per maand voor onbeperkt Internet-gebruik na een eenmalige installatiebijdrage van 175 gulden. Tijdens het Internetten blijven gebruikers telefonisch bereikbaar. Behalve een kabeltelevisie- aansluiting naar de PC zijn een kabelmodem en modemsoftware nodig. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.