Netwerkdivisie Dec naar Cabletron

Digital Equipment (Dec) verkoopt zijn netwerkbelangen voor 430 miljoen dollar aan netwerkspecialist Cabletron. De netwerkdivisie van Dec heeft een omzet van ongeveer 400 miljoen dollar. Cabletron zet 1,5 miljard dollar om. De divisie van Dec heeft te lijden onder sterke concurrentie en een afnemend marktaandeel. Hoewel Het bedrijf vorig jaar nog 100 miljoen dollar winst maakte, dreigt het dit jaar in de rode cijfers te belanden.

Digital wil zich richten op de kernactiviteiten, te weten dienstverlening en het leveren van hardware. Eerder werd het databasesysteem Rdb al verkocht aan Oracle. Recentelijk stootte Dec de belangen in chips (Alpha) af; nu is de netwerkdivisie aan de beurt.
Voor Cabletron biedt de overname de mogelijkheid in de race te blijven met de concurrenten Cisco en 3Com. Cabletron en de netwerkdivisie van Dec vullen elkaar aan. Zo heeft Dec de Giga-switch, een topmodel switch die voor prijzen van 50.000 dollar en meer wordt verkocht. Een dergelijke switch heeft Cabletron nog niet in zijn assortiment. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.