Compaq richt focus op snel Internet

Compaq gaat samenwerken met enkele grote kabel-, telecom- en satellietbedrijven. Deze alliantie wil producten voor snelle Internet-toegang op de markt gaan brengen.

De samenwerking, die de naam 'Triple Play program' meekreeg, richt zich op drie technologieën voor hoge snelheidcommunicatie: kabel, satelliet en Digital Subscriber Line. De partners gaan samen breedbandige Internet-diensten testen en leveren aan huishoudens en zakelijke gebruikers.
Directeur Eckhard Pfeiffer van Compaq maakte dit bekend tijdens zijn presentatie op de beurs Comdex. De hardwareleverancier heeft Roadrunner, At Home, Ameritech, Bell Atlantic, Bellsouth, Direct PC, GTE, SBC, Sprint en Uunet bij dit programma betrokken. Compaq houdt zich sinds begin dit jaar nadrukkelijk bezig met snelle Internet-toegang, ondermeer via de Universal ADSL werkgroep.

Internet PC

Pfeiffer kondigde in Las Vegas tevens de Internet PC aan. Deze computer is bestemd voor consumenten en biedt snelle toegang tot Internet. De Internet PC zal iets minder dan drieduizend gulden kosten. Pfeiffer stond uitgebreid stil bij de transformatie die Compaq doormaakt van hardwareleverancier tot IT-partner. De onderneming, die kort na elkaar Tandem en Digital overnam, zal zich meer gaan richten op de wensen van de klanten en minder op die van de wederverkopers.
Compaq zal zich dan ook gedeeltelijk direct richten tot de klant. Het bedrijf laat het traditionele model waarin de wederverkopers een grote rol spelen volgens Pfeiffer niet varen. Volgens de Compaq-directeur biedt de mix van directe verkoop en handel via partners de meeste kans op succes in de nieuwe IT-wereld.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.