Telindus breidt dienstentak voor bedrijvenmarkt uit

Netwerk plus

Telecom- en netwerkdienstverlener Telindus breidt zijn dienstenaanbod voor het bedrijfsleven uit. Het wil in Nederland desktopbeheer verzorgen. Daarnaast zoekt het bedrijf steviger grond in de bancaire sector.

Camerabeelden
Camerabeveiliging nam twee weken terug tijdens het Telindus Symposium in Brussel ook een prominente plek in. Ook deze activiteit ziet Telindus in Nederland sterk groeien. "Er zijn al een aantal winkelcentra en gemeenten in Nederland die met de generieke netwerkaanpak van Telindus meerdere organisaties toegang kunnen geven tot de camerabeelden", zegt Telindus-directeur Nederland Gaby Lips. Dit jaar maakte deze activiteit 7 procent van de omzet in Nederland uit. Dat zal komend jaar opnieuw toenemen.
"De ict-wereld is geweldig in beweging", zegt Gaby Lips, Telindus-directeur Nederland. "Nu steeds meer bedrijven in hun functioneren afhankelijk zijn van ict, concentreren interne afdelingen zich op het beheer van applicaties. Het goed functioneren van pc's waar deze software op draait, wordt niet langer tot de kern van de activiteiten gerekend. De stap om dit werk in handen van een ander te geven is daarmee groter", aldus Lips. Het beheer van werkplekken is voor Telindus een interessante markt, omdat de kwaliteit van de telecomnetwerken zo goed is dat de hoofdmoot van het beheer op afstand uit te voeren is.

Op afstand

Telindus is een samenwerking aangegaan met dienstverlener Deskforce om dit desktopbeheer op afstand gezamenlijk aan te bieden. Deskforce verzorgt het beheer van de pc's en distributie van de software op deze machines. De partner is daarvoor in het Luxemburgse datacentrum van Telindus neergestreken. Telindus heeft in ditzelfde centrum de diensten van Deskforce geïntegreerd in zijn eigen netwerkbeheersysteem voor klanten. Het heeft hiermee zicht op de desktopbeheerdienst en het functioneren van de onderliggende infrastructuur, waar de kwaliteit van de dienst ook van afhankelijk is. Telindus Nederland mikt op de onderkant van de markt. Het wil opdrachten met werkplekken tussen de tien en duizend pc's binnenhalen.
Naast dit werkplekbeheer wil Telindus ook meer zijn stevige positie binnen de bancaire en medische sector op de Belgische thuismarkt uitbuiten. Het gaat kennis en ervaringen binnen de verschillende landenteams in de Benelux meer delen. Daar is nu al het eerste resultaat van. Telindus gaat het netwerkbeheer uitvoeren voor het gezamenlijke platform voor effectentransacties van de Belgische bank KBC met de Rabobank. Een inniger relatie van Telindus met de ING in Nederland ligt ook voor de hand. De dienstverlener is in België verantwoordelijk voor het netwerk van deze financiële instelling.< BR CLEAR=LEFT>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.