PTT Telecom wil flexibele tarieven

Dit artikel delen:

PTT Telecom doet een dringend beroep op politiek Den Haag het principe te laten vallen dat overal in Nederland dezelfde (binnenlandse) telefoontarieven moeten gelden. De gewenste tariefdifferentiatie zou beperkt blijven tot de zakelijke markt.

De PTT voelt zich namelijk bedreigd door het agressieve Amerikaanse concern Worldcom. Deze laatste biedt in bepaalde kantoorwijken van Amsterdam aanzienlijke kortingen op het binnenlandse telecommunicatieverkeer. De PTT loopt gevaar vooral financiële instellingen als klant te verliezen.
Het telecombedrijf wil lokaal verschillende tarieven hanteren om de Amerikaanse concurrentie het hoofd te bieden. In een brief aan de Tweede Kamer wordt uitgelegd dat meer tarievenvrijheid hoogst noodzakelijk is. Worldcom is van plan op den duur de hele Randstad Holland te gaan bestrijken. Deze concurrent pikt alleen de meest winstgevende markten uit, terwijl PTT Telecom met een aansluitverplichting zit. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.