Intel investeert miljoenen in @Home

Dit artikel delen:

Intel gaat ongeveer 37 miljoen gulden investeren in @Home Nederland voor de ontwikkeling van breedbandige Internet-diensten. Intel is de vierde partij in de joint venture, die verder bestaat uit de kabelexploitanten Castel, onderdeel van Edon, Palet Kabelcom en het Amerikaanse @Home.

Intel hoopt middels deze investering voet aan de grond te krijgen in de Europese markt voor datadiensten met hoge snelheid. De chipfabrikant belijdt al enige tijd het geloof in de elektronische maatschappij, waar iedereen met elkaar via Internet is verbonden. De achterliggende gedachte is echter minder altruïstisch; grote bandbreedte maakt interactieve diensten mogelijk, waarvoor ondermeer forse rekenkracht is vereist. En Intel verwacht hiervan de vruchten te plukken. De firma levert namelijk niet alleen de bekende pentium-processoren, maar ook chips voor netwerkapparatuur. Bovendien zou de doorbraak van breedbandig Internet de vertraagde tredmolen van continu opwaarderen van apparatuur weer op gang kunnen helpen. Naast de financiële bijdrage gaat Intel met de drie partners kennis uitwisselen en de marketingactiviteiten bundelen.

Televisie

De joint venture gaat in 1999 hoge-snelheidstoegang tot Internet leveren via de kabel. Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor televisiebeelden en video-diensten via Internet. Voor de inhoud van de diensten overlegt @Home met Nederlandse uitgevers en neemt het bedrijf zelf journalisten in dienst.
De nieuwe uitvoerend directeur Jamie Howard heeft vorige week zitting genomen in het Amsterdamse hoofdkantoor. Op dit moment werft de onderneming personeel. @Home hoopt volgend jaar honderd werknemers te tellen.
Howard zegt dat de joint venture openstaat voor meer kabelbedrijven. @Home onderhandelt momenteel met een partij, vermoedelijk uit het westen van het land. In dit deel van het land heeft het samenwerkingsverband namelijk nog geen dekking.  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.