Anti-kartelcommissie buigt zich over MCI

Dit artikel delen:

De goede resultaten in het derde kwartaal van Worldcom doen de geruchten toenemen over een hoger bod van het Amerikaanse telecombedrijf op branchegenoot MCI. De onderneming maakte vorige week een kwartaalresultaat van meer dan één miljard dollar bekend, een groei van 66 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Analisten gaan ervan uit dat Worldcom door deze resultaten in staat is om naast de 30 miljard dollar in aandelenruil ook extra contanten te bieden. Medebieder GTE heeft 28 miljard dollar aan contanten geboden voor MCI. Het bod van Worldcom nam onlangs door het tumult op de aandelenmarkten in waarde af en zakte zelfs onder het bod van GTE. Branchekenners geven aan dat de goede resultaten van Worldcom erop duiden dat de onderneming in staat is om de integratie van overgenomen bedrijven voorspoedig te laten verlopen.
Ondertussen verplaatst het strijdperk voor de overname zich van Wall Street naar Washington DC, waar het Amerikaanse ministerie van Justitie is gehuisvest. De opponenten GTE en Worldcom gingen in discussie over de vraag welke fusie het snelst wordt geaccepteerd door de anti-kartelcommissies. Een samengaan tussen Worldcom en MCI leidt tot een Internet-dominantie. De commissies zullen met argwaan kijken naar de mogelijkheden voor de gefuseerde ondernemingen om de prijzen te verhogen. GTE betoogt dat een fusie met MCI minder problemen veroorzaakt, omdat de twee bedrijven minder markten kunnen domineren. Justitie zal naar verwachting niet voor maart 1998 goedkeuring voor een overname geven. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.