Compuserve keert terug naar China

Dit artikel delen:

Compuserve Network Services waagt een tweede poging om de Chinese markt binnen te dringen, maar mikt nu op het bedrijfsleven. Enkele maanden geleden faalde een poging van deze online-dienst om netwerktoegang te bieden aan consumenten in dat land.

De eerste poging van Compuserve om in China voet aan de grond te krijgen, mislukte doordat de toenmalige partner, Equant, niet de benodigde licenties kon verkrijgen. Deze dochteronderneming van het internationale telecommunicatiebedrijf Sita liep tegen de reguleringen op die de Chinese regering oplegt aan Internet-gebruik. Volgens Compuserve-woordvoerders gelden die beperkende maatregelen alleen voor consumenten en niet voor bedrijven.
De online-dienst meent met Jitong Communications nu een betere partner te hebben voor netwerktoegang in China. Deze netwerkleverancier werkt nauw samen met de nationale regering. "Als je een contract sluit met Jitong, heb je in wezen een overeenkomst met de Chinese overheid", verklaarde Compuserve-woordvoerder Mike Spataro. Hij zegt dat in een gesloten, strikt gereguleerde markt zoals die van China, deze banden de stabiliteit voor zakelijke gebruikers garanderen.
Vanaf begin volgend jaar kunnen firma's met vestigingen in de steden Beijing, Shanghaim, Guangzhou en Shenzhen een aansluiting krijgen op Compuserve - die ook toegang verschaft tot het Internet. "Internationale bedrijven eisen gewoon toegang tot het wereldwijde netwerk", zegt woordvoerder Spataro. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.