Lotus bouwt rustig verder aan cc:Mail

Lotus Development brengt een aanzienlijk verbeterde versie van het e-mailpakket cc:Mail op de markt. Belangrijkste uitbreidingen zijn de routingfaciliteiten, verbeterde beveiliging en de mogelijkheid om post te lezen met een gewone webbrowser. Daarmee lijkt Lotus aan te geven dat men een relatief eenvoudig e-mailpakket als cc:Mail niet zal laten verdwijnen ten gunste van het meer ambitieuze Lotus Notes. Wel zoekt Lotus mogelijkheden om een upgrade naar Lotus Domino aantrekkelijk te maken. Domino is de webserver software van Lotus.

In de jongste versie kunnen 99 modems aangesloten worden op de server. Daardoor kunnen meer mensen buiten kantoor werken en via een modem contact houden met de thuisbasis.
De nieuwe cc:Mail-server ondersteunt een Ldap (light directory access protocol) gids die toegankelijk is voor Internet e-mailpakketten. De beveiliging van verstuurde berichten kan gewaarborgd worden met Secure Sockets Layer in de Pop3 en Imap4 protocollen. Lotus cc:Mial 8.1 kost 55 dollar (afgenomen in grote volumes). AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.