Colt start eigen netwerk in Amsterdam

Dit artikel delen:

Het Britse Colt Telecom is deze week gestart met dienstverlening in Amsterdam. De onderneming beschikt in Noord- Holland over een glasvezelnetwerk van duizend kilometer.

In Amsterdam ligt ongeveer 170 kilometer aan kabels in de grond. Colt verwierf deze infrastructuur door de overname van Telecom Noord- West, het voormalige telefoonbedrijf van Energie Noord-West. De onderneming zal binnenkort het netwerk uitbreiden naar Schiphol, Hoofddorp en Hilversum. Tevens overweegt de directie om andere grote steden als Den Haag en Rotterdam te bekabelen.
Colt Telecom richt zich uitsluitend op de zakelijke markt. Alleen bedrijven met een telecomgebruik van meer dan 35.000 gulden per jaar komen in aanmerking voor een plaats in het klantenbestand. "Een aansluiting op het netwerk kost ongeveer 70.000 gulden. We willen deze investering in twee jaar terugverdienen", aldus Directeur Pim Boerma.

Beperkt aanbod

De nieuwkomer start met een beperkt aanbod. Colt biedt momenteel vaste verbindingen en Isdn 30-connecties. De onderneming probeert zich op de markt te onderscheiden met de kwaliteit van de dienstverlening. De prijzen zijn concurrerend, maar niet direct lager dan die van concurrenten. Op dit moment beschikt Colt over 150 klanten, waaronder telecombedrijven MCI Worldcom en Enertel, Internet Providers als Euronet en Demon. Verder is de gemeente Amsterdam een grote klant, met het Gemeente Vervoerbedrijf, de Sociale Dienst en Civility. "We beschikken in Amsterdam om de vijftig meter over een aansluitpunt. Vanaf de klant graven we dan naar het dichtstbijzijnde aansluitpunt. Op deze manier kunnen we snel klanten aansluiten", aldus Boerma. Colt streeft in Nederland dit jaar naar een verdubbeling van de omzet en verwacht binnen over vijf à zeven jaar winst te gaan maken.
Het Britse bedrijf richt zich louter op Europa, waar het in elf steden aanwezig is. Via partners zijn al deze stedelijke netwerken met elkaar verbonden. Middels interconnectie is het mogelijk verbindingen over de gehele wereld tot stand te brengen. Boerma is niet bevreesd voor de concurrentiestrijd op de Nederlandse markt. "We houden ons al vijf jaar staande in Londen, de meest concurrerende markt in Europa."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-30T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.