Branchevereniging schrapt UPC als lid

De Vereniging van Nederlandse Internet Providers (Nlip) heeft het lidmaatschap van kabelmaatschappij UPC voor een maand opgeschort. De branche-vereniging straft UPC voor het negeren van de klachtenregen als gevolg van het uitval van de mailservers van dochter A2000 deze zomer.

UPC, tevens eigenaar van Chello, weigerde volgens Nlip mee te werken aan de verplichte regeling voor geschillen en klachten. Het royeren van een lid, zij het in dit geval tijdelijk, is de zwaarste sanctie van de branche-vereniging. Deze straf is nog nooit eerder opgelegd.

Stapt zelf op

De kabelmaatschappij reageert laconiek; "Wij hadden intern toch al het besluit genomen ons lidmaatschap zelf op te zeggen", aldus woordvoerster Brit Wijkniet. Zij zegt dat UPC al geruime tijd een fors verschil van inzicht had met de Nlip. Dit betreft een reeks punten, variërend van het beleid tot inspraak in de organisatie.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker