Uitverkoop KPN duurt voort

Twee weken terug deed KPN zijn onderzoekstak KPN Valley over aan TNO. Dit keer biedt het Scarlet Telecom zijn Belgische activiteiten te koop aan.

De eerder tot de kernactiviteiten gerekende bedrijfsonderdelen zijn niet langer heilig nu het concern bij alles het resultaat voorop stelt. De schuldenlast moet en zal zo snel mogelijk terug naar een aanvaardbaar niveau.
Bij de publicatie van zijn jaarcijfers over 2001 begin dit jaar gaf KPN nog te kennen dat het België, Duitsland en Nederland tot zijn belangrijkste markten rekende. Verkoop was niet aan de orde. Dat deze strategie niet heilig is, blijkt uit het feit dat het telecombedrijf begin deze week te kennen gaf exclusieve gesprekken te voeren met Scarlet voor de overname van zijn Belgische activiteiten.
In augustus gaf KPN aan een partner te zoeken voor de Belgische datacommunicatiediensten, telefonie en internettoegang. Er moet teveel geld bij. Een partner zou dit leed kunnen verzachten. Het is uiteindelijk een koper geworden. Een kieskeurige: Scarlet heeft meer interesse in de Belgische klanten dan in de infrastructuur.

 
Sytse van der Schaaf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.