Snel en onbeperkt Internet over kabel

Dit artikel delen:

Kabelexploitant A2000 biedt sinds kort snelle, onbeperkte toegang tot Internet aan voor 89 gulden per maand. Dit is inclusief de huur van een kabelmodem. De aansluitkosten bedragen 399 gulden en bijkomende telefoonkosten kent deze dienst niet. De inwoners van Purmerend hebben de primeur; in de komende maanden volgen Zaanstad en Hilversum. Amsterdam is pas in de tweede helft van 1999 geheel ontsloten via de kabel.

A2000 is zeker niet de eerste exploitant die Internet via de kabel aanbiedt. Cai Westland doet het bijvoorbeeld al veel langer en ook Nuon Telekabel beproeft al enige tijd Internettoegang via de kabel. Ook bij Telekabel kost een abonnement met onbeperkte toegang rond de negentig gulden. Zowel Telekabel als A2000 claimen een aanzienlijk grotere bandbreedte te bieden dan bestaande ISDN-lijnen of telefoonlijnen. De overdrachtsnelheid zou tot 150 keer sneller kunnen zijn. Maar uit een - overigens willekeurige en daardoor onbetrouwbare - praktijktest in Leeuwarden (van Nuon Telekabel) eerder dit jaar bleek dit niet het geval. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.