Microsoft investeert miljard dollar in TCI

Dit artikel delen:

De geruchten dat Microsoft één miljard dollar wil investeren in kabelbedrijf TCI komen niet uit de lucht vallen.

De Wall Street Journal en de Los Angeles Times meldden onlangs dat er sprake was van een dergelijke investering. Hoewel hij de berichten niet wilde bevestigen, gaf TCI-president Leo Hindery vorige week aan dat hij verwacht een grote overeenkomst met een niet nader gespecificeerde gesprekspartner bekend te maken voor de eerste sneeuw gaat vallen. Microsoft lijkt een geschikte kandidaat. TCI kan met de investering nieuwe decoders aanschaffen, apparaten die de mogelijkheid bieden om e-mail en het World Wide Web via de televisie thuis te ontvangen. Deze koop is voor TCI noodzakelijk om de concurrentiestrijd vol te houden. Het belang van Microsoft in deze deal is dat het zo de op Windows gebaseerde decoders of software kan verkopen aan de kabelindustrie.

Bedreiging

De decoders vormen een grote markt. TCI heeft meer dan veertien miljoen aansluitingen. Televisie vormt de grootste bedreiging voor de dominantie van Microsoft in de markt van besturingssystemen. Kabeltelevisie wordt steeds belangrijker voor Silicon Valley. De top van de kabelindustrie heeft de afgelopen maanden gesproken met Microsoft, Intel, Oracle en Sun. De geruchten zijn ook om een andere reden belangwekkend genoeg voor een analyse. Microsoft en TCI hebben in maart 1994 namelijk een experiment gestart ten aanzien van interactieve televisie. Dit project is inmiddels in de ijskast gezet, maar de relatie tussen de bedrijven is nog levendig genoeg om nieuwe samenwerkingen te starten. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.