Netwerkspecialisten steeds schaarser

Toby Younis, vice-president van het Amerikaanse onderzoeksbureau Meta Group stelt dat er een steeds groter tekort aan netwerkspecialisten op de arbeidsmarkt ontstaat.

Volgens de analist is het groeiende tekort een wereldwijd probleem, dat vooral in Europa sporen na zal laten. De krapte op de arbeidsmarkt is een bekend probleem. Toch beseffen te weinig instellingen dat het tekort aan netwerkspecialisten enorm toeneemt, luidt de analyse van Meta Group. "De telecom- en netwerkindustrie groeit door overnames. Deze grote bedrijven `consumeren' de netwerkspecialisten. De gebruikers moeten daarom hun meest creatieve wervingsmethodes van stal halen om voldoende mensen binnen te halen", aldus Younis vanuit het Amerikaanse Virginia. Het bedrijfsleven moet wakker worden en de problemen onderkennen. "Het tekort aan netwerkers is veel duidelijker en urgenter dan de algemene krapte op de arbeidsmarkt. Netwerken maken deel uit van de belangrijkste componenten in de branche." De mogelijkheden om netwerkspecialisten op te leiden, zijn volgens Younis te beperkt. "Laatst vroeg mijn jongste zoon welk beroep hij moest kiezen. Ik gaf hem het advies zich om te scholen tot netwerk-ingenieur of een school te starten die deze opleidingen verzorgt. Beide beroepen leveren veel geld op." MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.