IBM ziet toekomst in intelligent netwerk

"De toekomst van netwerken zit in intelligentie en niet alleen in snellere hardware en software", verwoordt IBM-manager Clem Leung de visie van de computergigant. "Binnen drie jaar is alle hardware snel en goedkoop. Het onderscheid zit 'm dan in het gebruik van die kracht."

Leung is ervan overtuigd dat de opkomst van elektronische handel tot veel strictere netwerkeisen zal leiden wat betreft beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Dit verklaart IBM's overtuiging dat Token Ring nog lang niet dood is. "Net zoals Ethernet zal Token Ring evolueren tot gigabit-snelheden. Het zal alleen een niche van de netwerkmarkt vormen, voor bedrijven die veel geld over hebben voor absolute zekerheid. Bijvoorbeeld banken en verzekeringsmaatschappijen", meent Leung.
Voor beide soorten netwerken voorziet hij een samensmelting tussen server en netwerk. Het kernpunt hierbij moet de communicatie tussen die twee zijn. "Een gebruiker verricht een handeling waardoor er iets bij de server wordt aangeroepen. Als die computer bezet is of plat ligt, zou het netwerk dat verzoek om gegevens intelligent moeten afhandelen. Niet afwijzen, maar doorsluizen naar een andere machine", eist Leung. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker