Beursgang KPN en QWest krijgt vorm

Dit artikel delen:

KPN en QWest willen met de beursgang van hun joint-venture KPNQWest 1,5 miljard gulden binnenslepen. De samenwerking zal genoteerd worden aan de Amsterdamse beurs én aan de Amerikaanse elektronische beurs Nasdaq.

De twee telecombedrijven leggen in Europa samen glasvezelnetwerken aan die de grootste steden op dit continent moeten verbinden. Dat snelle netwerk zal vooral dienen om het dataverkeer van klanten te verzenden.
Inmiddels zijn al twee zogenoemde Euro-ringen gereed. Die verbinden onder meer Amsterdam, Frankfurt, Düsseldorf, Brussel, Parijs en Londen. De ingediende documenten voor een beursgang wijzen uit dat KPN en QWest over twee jaar een totaal van dertien Euro-ringen gereed willen hebben. Dat netwerk moet data- en Internet-verkeer verzenden tussen 39 Europese steden.
Overigens staat QWest op het punt om voor negentig miljard gulden over te gaan in handen van telecommaatschappij US West. Verder is de joint-venture met KPN, die sinds april dit jaar bestaat, in mei al gefinancierd met 1,7 miljard gulden aan obligaties. KPN-directeur Wim Dik laat weten dat het Nederlandse bedrijf ook voor zijn divisie voor mobiele-telefonie een beursgang wil aanvragen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.