Weer banen weg bij KPN

Bij het bedrijfsonderdeel KPN Entercom staan opnieuw honderden banen op de tocht. De directie van dit onderdeel, dat onderhoud uitvoert aan bedrijfstelefooncentrales, wijt de ingreep aan de slechte marktomstandigheden.

In totaal zullen 750 banen van de 2600 werknemers bij dit bedrijfsonderdeel vervallen. Een klein deel daarvan, 140, wordt per direct geschrapt. De rest van de banen komt in de loop van 2005 te vervallen. Deze reductie staat los van de in januari aangekondigde inkrimping van het personeelsbestand bij de divisie Vast met achthonderd arbeidsplaatsen.

Vakbonden

De vakbonden maken zich kwaad over de reorganisatie bij KPN Entercom. Abvakabo FNV verwijt het concern dat de directie van Entercom enkele maanden geleden werknemers detacheerde bij andere KPN-onderdelen in de veronderstelling dat de teruglopende werkzaamheden bij Entercom tijdelijk waren. De directie verwachtte dat de hoeveelheid werk weer zou toenemen. Bestuurder Danielle Wiek bij Abvakabo FNV verwijt de directie deze grove inschattingsfout. Zij vindt dat de gedetacheerden beter af waren geweest als zij gelijk het traject voor omscholing of begeleiding naar ander werk in waren gegaan. KPN heeft 25 miljoen euro vrijgemaakt om het sociaal plan, dat onderdeel uitmaakt van de cao, tot eind 2005 uit te voeren.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.