Durfkapitaal voor breedband

De impulscommissie breedband adviseert de regering om een garantiefonds te creëren voor de aanleg van een verglaasd aansluitnetwerk in Nederland. De overheidsgaranties moeten de nu nog huiverige private investeerders over de streep trekken.

"De capaciteit van de huidige netwerken is eindig. Het is van nationaal belang dat er een nieuw netwerk komt." Dit zei minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst afgelopen maandag bij de ontvangst van het rapport 'Naar een nationale strategie voor breedband', dat de voorzitter van de Impulscommissie Breedband Wim Deetman hem aanbood.
De Impulscommissie adviseert de overheid een garantie- en stimuleringsfonds voor breedband op te richten. De commissie rekent voor dat de overheid met 260 miljoen euro aan eigen inleg ruim één miljard aan private investeringen uit de markt kan halen voor de aanleg van glasvezel en de ontwikkeling van diensten. Een landelijk referentiemodel voor breedband moet versplintering van de nieuwe netwerken voorkomen. De commissie doet de suggestie om de inleg in het fonds te financieren uit het geld dat vrijkomt als de staat zijn aandeel in telecombedrijf KPN van de hand doet.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.