3Com en Newbridge/Siemens vormen front tegen Cisco

3Com, Newbridge en zijn oude partner Siemens, gaan samen zogenoemde 'carrier scale internetworking' apparatuur op de markt brengen. Met deze apparatuur zijn telefoonmaatschappijen en dienstenaanbieders op het Internet in staat om hun bestaande netwerken te vernieuwen. "Het is een grote kans en ik wil hem niet missen", vertelde Newbridge-baas Terry Matthews in Atlanta op de Networld+Interop-show.

Volgens Cisco's technologie-chef Edward Kozel toont de samenwerking aan dat de drie niet in staat zijn afzonderlijk de aanval in te zetten. "Er zijn vaker allianties geweest, zonder resultaat."
Newbridge/Siemens bouwt switches voor telefoonmaatschappijen en 3Com voegt daaraan zijn apparatuur voor de datacom-markt toe. Daarmee geven de drie bedrijven een illustratie van de voorspelde integratie van het telefoonnet met computernetwerken.
De Newbridge 36170 ATM-switch, gezamenlijk ontwikkeld met Siemens en de hoeksteen van de omzet van Newbridge, verkoopt momenteel goed. Op 18 september jongstleden maakte Telecom New Zealand bekend dat het dergelijke centrales zal aanschaffen voor het nationale telefoonnetwerk. Op 3 september tekende het bedrijf een groot contract van naar schatting 300 tot 500 miljoen dollar getekend met British Telecom. AM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.