Compaq toont telecom-superserver

Compaq onthulde op de Telecom 99-beurs een superserver met 128 processoren die dient als telefooncentrale. Deze zogenoemde 'zero latency engine' (Zle) is een hybride van de Non-Stop Himalaya- en de Alpha-architecturen van Compaq.

De Zle heeft 256 GB geheugen, 111 TB (terabyte) aan schijfruimte en bevindt zich in het bedrijfshoofdkwartier te Cupertino (Californië). Vanuit die locatie gaf de fabrikant een demonstratie op de internationale telecombeurs in Genève.

Piek

De monstermachine wist een piekbelasting van 40.000 'call data records' (cdr's) per seconde te verwerken. Cdr's zijn de standaard transactie-eenheden voor publieke telefonienetwerken. De totale dagelijkse capaciteit van de Zle komt daarmee op 1,2 miljard transacties (in dit geval: geschakelde telefoongesprekken) per dag.
Volgens Greg Battas, hoofdontwerper van Compaqs Zle-project, is die dagcapaciteit hetzelfde als de gecombineerde dagelijkse verwerkingskracht van de vier grootste telecombedrijven ter wereld. Middels de overgenomen computerfabrikant Tandem is Compaq al systeemleverancier voor de meeste grote telecombedrijven.   JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.