Internet 2 komt snel dichterbij

Dit artikel delen:

Vorige week heeft de wereld een eerste blik kunnen werpen op de opvolger van het huidige, overbelaste Internet. Eind dit jaar moeten ongeveer 25 scholen in de Verenigde Staten zijn aangesloten op dit nieuwe netwerk. De rest van de Amerikaanse onderwijswereld krijgt gedurende de komende vijf jaar een verbinding met Internet 2.

Dit nieuwe, breedbandige netwerk is ontwikkeld voor universiteiten, opleidingscentra en onderzoeksinstituten. Deze organisaties klagen al geruime tijd over de 'vervuiling' en vertraging van het net door de vele particuliere gebruikers en de commercie. Met name de opkomst van het World Wide Web wordt gezien als storende factor.

Ook voor commercie

Gary Augustson, voorzitter van de Internet 2-commissie, meent echter dat de technologie van dit nieuwe netwerk uiteindelijk ook beschikbaar zal zijn voor de commercie.
Onderzoekers en universiteiten zullen tegen die tijd weer een opvolger ontwikkelen, voorspelt Augustson. "Als we succesvol zijn, zal ook Internet 2 commercieel geëxploiteerd worden en vollopen. Dan stappen we over naar Internet 3."
De nu onthulde opvolger van het oorspronkelijke Internet is niet alleen een breedbandig, maar ook een intelligent netwerk. Internet 2 kan namelijk prioriteiten toekennen aan bepaalde datastromen, zoals bijvoorbeeld streaming video.
Het huidige Internet behandelt alle data als pakketjes van evenredige importantie. Dit leidt in de praktijk tot haperingen in beeld- en geluidszendingen. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.