Compaq zoekt draadloze partner

Dit artikel delen:

Compaq heeft een eigen telecomdivisie opgericht en wil samen met een grote telecomfabrikant geavanceerde apparaten voor Internettoegang ontwerpen. De nieuwe divisie is bedoeld voor de dienstverlening aan telecom-klanten van de computerproducent.

Enrico Pesatori, senior vice-president bij Compaq, maakte dit bekend op de Telecom 99-beurs. Hij zegt dat de computerfabrikant momenteel werkt aan een 'strategische samenwerking' met een leverancier van telecomapparatuur.
Die overeenkomst is echter nog niet rond. Pesatori zegt wel dat Compaq de ambitie koestert om - net zoals vele andere IT-bedrijven - marktleider te worden op het gebied van telecom. Michael Capellas, kersvers president van de computerfirma, zei vorige maand al dat hij hechte banden wil smeden met gevestigde bedrijven in de draadloze communicatiemarkt.
Onder dit streven valt ook de nieuwe afdeling, Compaq Telecommunications geheten. Die groep gaat bestaan uit tweeduizend werknemers, die van diverse andere divisies komen. De helft van dat personeelsbestand zal gestationeerd zijn in de Verenigde Staten. Het hoofdkwartier van de telecomtak komt in de nabijheid van Dallas te liggen.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-22T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.