Ad Rietveld introduceert Cyberpath in Nederland

OREM, UT - In het kielzog van Ad Rietveld, de ex-topman van Wordperfect, hebben de ex-Novell'ers Jon Parsons, ceo en oprichter, en marketing-directeur Glen Mella hun bedrijf Cyberpath en het softwarepakket Transure geïntroduceerd bij verschillende Nederlandse organisaties uit de edi-hoek. Rietveld heeft de Amerikanen ook in contact gebracht met potentiële opdrachtgevers.

Terwijl electronic document interchange uit de mainframe-wereld is ontstaan en merendeels grotere organisaties aanspreekt, is de nieuwe Transure-software gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Met de software kan gemakkelijk en tegen lage kosten elektronisch handel worden gedreven. De belangstelling voor Transure bleek groot. Terwijl voor de klassieke edi specifieke netwerken (value added networks) nodig zijn en de kosten behoorlijk kunnen oplopen, claimt Cyberpath een eenvoudigere en goedkopere oplossing te bieden die bovendien veilig en betrouwbaar is. Of dat in de praktijk zo werkt, moet nog blijken omdat de software splinternieuw is. Elektronisch zakendoen via Internet moet echter zeker goedkoper kunnen dan via van's. De software is in staat 'electronic commerce' te integreren met op de PC gebaseerde applicaties.
Het marktpotentieel is vooral in Amerika enorm. In de Verenigde Staten gebruikt slechts een kleine 100.000 ondernemingen edi. Meer dan zes miljoen werken er nog niet mee. Kosten en complexiteit vormen nu nog beletselen. Vooral voor het midden- en kleinbedrijf is edi vaak te ingewikkeld. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-18T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.