ARM in zee met Ericsson en 3Com

ARM heeft overeenkomsten gesloten met Ericsson Mobile Communications en 3Com. De chipfabrikant werkt samen met de Zweedse telecomgigant aan het bevorderen van een protocol voor draadloze communicatie op basis van de Bluetooth-technologie voor draadloze communicatie.

Netwerkleverancier 3Com heeft een licentie genomen op de ingebedde ARM7 TDMI-chipkern. Robin Saxby, voorzitter en ceo van ARM, meldt dat zijn bedrijf in de eerste helft van dit jaar 62 miljoen discrete chips heeft verkocht. 3Com is één van de dertig klanten van ARM. Die fabrikant van netwerkapparatuur verwacht in de komende vier jaar acht miljard netwerkkaarten te verkopen die zijn uitgerust met ARM-chips.

Bluetooth

Ondertussen geeft Ericsson zijn Bluetooth-kennis in licentie aan ARM zodat die fabrikant deze draadloze communicatietechnologie kan integreren in zijn producten. De twee partners willen in de loop van volgend jaar Bluetooth-chipsets introduceren in elektronica voor de consumentenmarkt. Concurrenten als Lucent, Intel en Mitel koesteren echter ook soortgelijke plannen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.