Netscape integreert Internet met desktop

Netscape Communications demonstreerde vorige week de alfaversie van 'Aurora', clientsoftware die data van het Internet integreert met de desktop. Deze toekomstige component van de Communicator-suite moet op eenvoudige wijze informatie uit diverse bronnen combineren voor de gebruiker. Hieronder vallen ondermeer websites, push-kanalen, legacy-databanken, kantoordocumenten en lokale bestanden.

Netscape beweert dat dit te verwezenlijken is zonder een rigoureuze uitbreiding of vervanging van het besturingssysteem. Een dergelijke operatie is wel vereist bij Microsofts 'active desktop', middels de hechte taalgebonden integratie van de Explorer 4.0 of een migratie naar Windows 98.
'Aurora' draait op alle grote applicatieplatformen en gebruikt een nieuw standaard raamwerk voor metadata, informatie over data, genaamd RDF (Resource Description Framework). Deze data-omgeving biedt één enkel systeem om informatie op websites te organiseren, te omschrijven en er doorheen te navigeren. RDF is gebaseerd op de volgende generatie webtaal: XML (extensible mark-up language).
Het is nog niet bekend wanneer 'Aurora' in de Communicator verschijnt. Ook de gevolgen voor de Netcaster zijn nog onduidelijk. Deze component van Netscapes programmatuur biedt de gebruiker diverse informatiekanalen die naar hem toe gezonden worden. Naar verluidt, kampt de Netcaster nog met enkele kinderziektes. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.