Glasvezel-tak Pirelli in handen van Corning

    Glasvezelspecialist Corning stoomt op in Europa. Het Amerikaanse bedrijf neemt de glasvezelcomponenten-tak van het Italiaanse kabel- en bandenbedrijf Pirelli over voor 3,6 miljard dollar.

Pirelli's divisie fabriceert modulatoren, pump lasers, speciale glasvezels en buigingsroosters voor glasvezelnetwerken. Door de acquisitie breidt Corning zijn optische componentenlijn voor de telecommunicatiemarkt uit. Het krijgt de beschikking over kennis en toepassingen op het gebied van lithium-niobate technologie. Tevens versterkt het zijn positie als leverancier van versterkingslasers (pump lasers) voor het aanleggen van onderzeese netwerken. Bovendien verstrekt het zijn positie in Europa op een moment dat de vraag naar optische producten in de telecommunicatiesector sterk groeiende is.
De markt voor glasvezelcomponenten, zoals lasers, lichtversterkers en optische filters, groeit jaarlijks met zo'n 35 tot 40 procent. De afnemers van dit soort producten zijn de bouwers van supersnelle glasvezelnetwerken, zoals KPNQwest, Cable & Wireless en British Telecom. Analisten verwachten dat de glasvezel-sector als een van de weinige ICT-activiteiten weinig last zal ondervinden van de huidige beursdip.
De overname komt twee maanden nadat de onderhandelingen tussen Nortel Networks en Corning over de verkoop van Nortels glasvezelcomponententak werden stopgezet. Het Amerikaanse bedrijf is daarna op zoek gegaan naar andere, kleinere strategische acquisities. Corning verwerft echter geen belang van 100 procent in Pirelli's divisie. Netwerkbedrijf Cisco blijkt nog een belang van 10 procent te hebben, nadat het eind vorig jaar met het Italiaanse bedrijf een strategische alliantie sloot. Daarbij nam Cisco ook de glasvezelnetwerkdivisie van Pirelli over voor ruim twee miljard dollar. Het Italiaanse bedrijf is zich aan het herpositioneren en stoot activiteiten af in markten waar het geen prominente rol kan spelen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-06T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.