MCI Worldcom wint strijd om Sprint

Dit artikel delen:

De strijd om Sprint, de op twee na grootste Amerikaanse onderneming voor interlokale telefonie, lijkt beslecht.

Het Amerikaanse telecombedrijf wordt overgenomen door MCI Worldcom, dat met zijn laatste bod alsnog mededinger Bellsouth wist af te troeven. Deze week verhoogde MCI Worldcom zijn bod tot 237 miljard gulden (115 miljard dollar). Regionale aanbieder Bellsouth kwam niet verder dan 206 miljard gulden (100 miljard dollar). Het bestuur van Sprint heeft het bod van MCI Worldcom inmiddels geaccepteerd. Topman Bernie Ebbers van MCI Worldcom is voornamelijk geïnteresseerd in de mobiele tak van Sprint.
Deze mega-overname maakt duidelijk dat de consolidatie op de telecommarkt in volle gang is. Analisten voorspellen dat binnen enkele jaren nog maar enkele grote aanbieders actief zijn. De acquisitie van MCI Worldcom is ook nog eens de grootste ter wereld.
Alle betrokken partijen moeten nu de toezichthouders overtuigen. De Amerikaanse mededingingscommissie heeft al zorgen geuit over de toenemende consolidatie en de daarmee afnemende concurrentie.
Voor de Nederlandse markt heeft de overname op het eerste gezicht weinig invloed. Interessant is wel wat er nu met het consortium Global One gaat gebeuren. Deze aanbieder voor de grootzakelijke markt, ook in Nederland actief, bestaat uit France Telecom, Deutsche Telekom en Sprint.  JBM/MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.