Internetaanbieder At Home al bezig met uitbreiding

Dit artikel delen:

De joint venture At Home Benelux die Internet via de Nederlandse kabel gaat aanbieden, verwacht binnen enkele maanden een nieuwe deelnemer te presenteren.

Dit zegt commercieel directeur Jos Burgers van Palet Kabelcom. Het samenwerkingsverband, bestaande uit At Home en de Nederlandse kabelbedrijven Palet Kabelcom en Edon, staat open voor andere kabelmaatschappijen. De dekking van At Home Benelux, in totaal ongeveer 1,4 miljoen aansluitingen, beslaat op de Randstad na vrijwel heel Nederland. De partijen hopen dat nieuwe deelnemers deze lacune vullen.

Europese Commissie

De Europese Commissie gaf vorige week het groene licht voor de joint venture. At Home gaat vanaf het tweede kwartaal van 1999 in de gebieden van Edon en Palet Internetdiensten via de kabel leveren aan consumenten. Niet veel later richt de onderneming zich op de zakelijke markt. At Home Benelux zal door de hoge snelheid diensten als videonieuws, spellen voor meerdere spelers en sportuitzendingen via Internet kunnen aanbieden. De consumenten krijgen voor een maandtarief van tachtig tot negentig gulden toegang tot deze diensten. Voor de zakelijke markt zal de onderneming een vaste bandbreedte kunnen garanderen en toepassingen als telewerken mogelijk maken. Volgens Burgers creëren de partijen een soort Internet-2, doordat ze ongeveer 70 procent van de inhoud van het wereldwijde web op het netwerk van At Home zetten. "De gebruikers kunnen natuurlijk wel buiten het netwerk treden en op Internet surfen."  MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.